Bluetooth®-läge
Stadia

Spela upp trådlöst via Bluetooth

Byt till Bluetooth-läge på Stadia-kontrollen så kan du fortsätta att spela trådlöst med dina favoritenheter och -tjänster när Stadia har stängts ned.

När du byter till Bluetooth-läge laddas en programvaruuppdatering ned
Systemkrav: Chrome 108 eller senare
En Stadia handkontroll med en tecknad raket som flyger ut ur toppen tillsammans med pulserande Bluetooth-radiovågor.

Viktigt att veta

Bytet är permanent

När du har bytt till Bluetooth-läget går det inte att byta tillbaka till wifi på Stadia. Du kan spela trådbundet via USB i Bluetooth-läge.

Tillgängligt tills den 31 december 2023

Du kan byta till Bluetooth-läget, kontrollera läget för kontrollen och söka efter Bluetooth-uppdateringar tills den 31 december 2023.

Hitta svaren du behöver

När du har bytt till Bluetooth-läge på kontrollen ska du hålla Y och Stadia-knappen nedtryckta i två sekunder för att aktivera parkopplingsläget. Statuslampan blinkar med ett orange sken. Sedan går du över till enheten som du vill spela på och parkopplar kontrollen i inställningarna. När kontrollen är parkopplad och ansluten börjar statuslampan lysa med ett fast vitt sken. Grattis! Du kan sätta igång och spela. Nästa gång som du slår på kontrollen bör den ansluta automatiskt till den senast parkopplade enheten.

Läs mer om hur du använder Bluetooth-läget

Alla Bluetooth-enheter är inte likadana så kompatibiliteten kan variera. Stadia handkontroll använder anslutningar med Bluetooth med låg energiförbrukning så vissa funktioner, som genomströmning av ljud, fungerar inte trådlöst. Vi har verifierat att Stadia handkontroll fungerar för gameplay på de listade enheter som har stöd för det. Den har inte testats med alla Bluetooth-enhetstyper så den kanske inte fungerar med andra.

Lista över enheter som stöds

När du använder kontrollen trådlöst i Bluetooth-läget kan du inte använda porten på 3,5 mm eller USB-porten för hörlurar. När du använder kontrollen med USB-kabel kan du sätta i hörlurarna i kontrollens port på 3,5 mm.
Ja. Google Assistent-knappen och Kameraknappen fyller som standard ingen funktion i Bluetooth-läget tills du mappar om dem. Du kan mappa om knapparna med tjänsterna för knappmappning.
Du kan se om kontrollen är i Bluetooth-läge genom att kontrollera kontrollens läge. När du gör det söker enheten efter uppdateringar för Bluetooth-läget.

Kontrollera handkontrollens läge

Se till du har laddat kontrollen i minst 30 minuter och att du använder en USB-kabel som kan överföra data. Kabeln som följde med kontrollen fungerar.

Öppna hjälpcentret för Bluetooth-läget

Se till att du har laddat kontrollen i minst 30 minuter. Koppla ur kontrollen och håll Stadia-knappen nedtryckt i tio sekunder. Detta bör återställa enheten så att du kan spela på den igen. Om det ändå inte fungerar återställer du kontrollen till standardinställningarna genom att hålla Google Assistent-knappen och Kameraknappen nedtryckta i sex sekunder. Kontrollen bör vibrera och statuslampan bör blinka.

Öppna hjälpcentret för Bluetooth-läget

Det finns tyvärr ingen kundsupport för Bluetooth-läget. Läs hjälpcenterartikeln om du har några frågor.

Öppna hjälpcentret för Bluetooth-läget

Ordmärken och logotyper för Bluetooth® är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc. och används av Google under licens. Alla andra registrerade varumärken och företagsnamn tillhör respektive innehavare.