Bluetooth®-modus
Stadia

Speel draadloos via bluetooth

Schakel de Stadia-controller over naar de bluetooth-modus om draadloos te blijven gamen op je favoriete apparaten en services nadat Stadia is beëindigd

Als je overschakelt naar de bluetooth-modus, wordt er een software-update gedownload
Systeemvereisten: Chrome 108 of nieuwer
Een Stadia-controller met handgetekende raket die uit de bovenkant vliegt naast pulserende bluetooth-golven

Belangrijk om te weten

Overschakelen is definitief

Nadat je de controller hebt overgeschakeld naar de bluetooth-modus, kun je deze niet meer terugschakelen om wifi op Stadia te gebruiken. Je kunt nog steeds via een kabel spelen met USB in de bluetooth-modus.

Beschikbaar tot en met 31 december 2023

Tot en met 31 december 2023 kun je overschakelen naar de bluetooth-modus, de controllermodus checken en checken op bluetooth-updates.

Vind de antwoorden die je nodig hebt

Nadat je de controller hebt overgeschakeld naar de bluetooth-modus, houd je de knoppen Y + Stadia 2 seconden ingedrukt om de koppelingsstand te openen. Het statuslampje knippert oranje. Ga daarna naar het apparaat waarop je wilt spelen en koppel je controller in de instellingen. Als de controller is gekoppeld en verbonden, brandt het statuslampje op de controller wit. Je kunt gaan spelen. De volgende keer dat je de controller aanzet, maakt deze automatisch verbinding met het laatst gekoppelde apparaat.

Meer informatie over hoe je de bluetooth-modus gebruikt

Niet alle bluetooth-apparaten zijn hetzelfde, dus de compatibiliteit kan verschillen. De Stadia-controller gebruikt Bluetooth Low Energy-verbindingen, waardoor bepaalde functies (zoals pass-through audio) niet draadloos kunnen worden aangeboden. We hebben geverifieerd dat de Stadia-controller werkt voor gameplay met de lijst van ondersteunde apparaten. De controller is niet getest met alle typen bluetooth-apparaten en werkt daarom misschien niet met andere apparaten.

Lijst met ondersteunde apparaten

Als je de controller draadloos gebruikt in de bluetooth-modus, kunnen de 3,5mm-poort en de USB-poort niet worden gebruikt voor een hoofdtelefoon. Als je de controller via een USB-kabel gebruikt, kun je een hoofdtelefoon gebruiken via de 3,5mm-poort van de controller.
Ja. Standaard doen de Google Assistent-knop en de Opnameknop niets in de bluetooth-modus totdat ze opnieuw worden toegewezen. Je kunt de knoppen opnieuw toewijzen met de services voor knoptoewijzing.
Je kunt nagaan of de controller in de bluetooth-modus staat door de controllermodus te checken. Als je dit doet, wordt ook gecheckt op updates voor de bluetooth-modus.

Controllermodus checken

Zorg dat je controller minstens 30 minuten heeft opgeladen en dat je een USB-gegevenskabel gebruikt waarmee je gegevens kunt overdragen. Je kunt hiervoor de kabel gebruiken die bij je controller is geleverd.

Naar het Helpcentrum voor de bluetooth-modus

Zorg dat de controller minstens 30 minuten heeft opgeladen. Koppel de controller los en houd de Stadia-knop 10 seconden ingedrukt. Het apparaat wordt gereset zodat je er weer mee kunt spelen. Als dit nog steeds niet werkt, zet je de controller terug naar de fabrieksinstellingen door de Google Assistent-knop en de Opnameknop 6 seconden ingedrukt te houden. De controller gaat dan trillen en het statuslampje gaat knipperen.

Naar het Helpcentrum voor de bluetooth-modus

Er is geen support beschikbaar voor de bluetooth-modus. Ga bij vragen naar het Helpcentrum-artikel.

Naar het Helpcentrum voor de bluetooth-modus

Het Bluetooth®-woordmerk en -logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en het gebruik van dergelijke merken door Google Inc. vindt plaats op grond van een licentie. Andere handelsmerken en handelsnamen zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.