Käytännesäännöt

Käytäntöjemme olennainen tarkoitus on pitää pelaajien käyttökokemus verkossa turvallisena ja miellyttävänä. Stadian pelaajayhteisössä on käyttäjiä eri puolilta maailmaa. Jokaisen pelaajan täytyy noudattaa käytäntöjä, yhteisön sääntöjä ja arvoja sekä auttaa tekemään Stadiasta kaikille viihtyisän peliympäristön.

Käytännöt vaikuttavat sekä Stadia-alustan sisältöön että alustalla toimimiseen. Ne koskevat siis kaikkea, mitä luot, jaat, käytät tai mainostat Stadiassa, kuten linkkejä tai kuvia sekä Stadia-nimeäsi, profiilitietojasi ja käyttäytymistäsi peleissä. Kun havaitsemme mahdollisen käytäntörikkomuksen, tarkistamme asian ja saatamme ryhtyä toimenpiteisiin. Voimme esimerkiksi rajoittaa ominaisuuksien käyttöä tai antaa pelaajalle tilapäisen tai pysyvän porttikiellon Stadiaan.

Stadia

Stadian arvot

Stadian tarkoituksena on mahdollistaa pelaaminen kaikille ja missä tahansa. Stadia on ympäristö, jossa kaikki pelaajat voivat olla juuri sellaisia kuin ovat ja pelata itsevarmasti ilman kiusaamista, vihaa tai ahdistelua.

On tärkeää, että kohtelet muita pelaajia kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan. Jos et ole varma, rikkooko toimintasi yhteisön sääntöjä, mieti, toimisitko samalla tavalla, jos toinen henkilö olisi vieressäsi.

Nämä kannattaa muistaa:

 • Pelaaminen on tarkoitettu kaikille. Stadia on oma yhteisösi.

 • Viha, ahdistelu tai kiusaaminen eivät kuulu Stadiaan.

 • Kun pelaat muiden kanssa, osoita hyvää urheiluhenkeä riippumatta siitä, voitatko vai häviätkö.

 • Pieni kilpailullinen huulenheitto tai uhoaminen ei haittaa, kunhan kaikki tietävät, missä mennään, mutta älä loukkaa muita tai ole ilkeä.

 • Älä ole trolli.
  Kukaan ei pidä trolleista.

 • Ennen kaikkea:
  kohtele muita hyvin.

Jos näet jotain, jonka uskot olevan epäsopivaa tai väärää (esimerkiksi pelinsisäisessä sisällössä tai pelaajan käytöksessä), lähetä se Stadia-tiimin arvioitavaksi ilmoitusominaisuuden avulla. Jos et halua enää pelata jonkun henkilön kanssa tai kuulla hänestä, voit myös estää ja mykistää hänet. Ilmoitus- ja estovaihtoehdot löytyvät pelaajan profiilista.

Lue lisää ilmoituksen tekemisestä, estämisestä ja mykistämisestä
Säännöt

Säännöt

Pelit ovat hauskoja, kun kaikki pelaavat samoilla säännöillä. Jokaisen pelaajan täytyy noudattaa näitä sääntöjä ja auttaa pitämään Stadia kaikille hauskana ja viihtyisänä peliympäristönä.

Stadia on kaikille tarkoitettu peliympäristö

Stadia on kaikkien peliympäristö, eli siellä kohtaavat ihmiset, joilla on eriäviä ja erilaisia mielipiteitä. Vaikka tuemme vapaata ilmaisua, emme hyväksy sisältöä, joka edistää tai suvaitsee väkivaltaa taikka yllyttää vihamielisyyteen yksilöä tai ryhmää kohtaan rodun tai etnisen alkuperän, uskonnon, vamman, iän, kansallisuuden, veteraaniaseman, seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen, sukupuoli-identiteetin tai muun ominaisuuden perusteella. Rajanveto voi olla monimutkaista, mutta jos sanojesi ensisijaisena tarkoituksena on edistää vihaa tai väkivaltaa muita kohtaan, olet ylittänyt rajan.

Ole kohtelias muille

Toista henkilöä ei saa koskaan ahdistella, kiusata tai uhkailla Stadiassa. Myöskään muita henkilöitä ei saa kannustaa tällaiseen käytökseen Stadiassa. Älä yllytä muita vahingoittamaan itseään äläkä luo ahdisteluun tai vihan levittämiseen tarkoitettuja tilejä. On myös käytäntöjemme vastaista jakaa sisältöä, jonka tarkoitus on häiritä, kiusata tai vahingoittaa jotakuta. Tämä koskee myös muokattua tai asiayhteydestä irrotettua sisältöä.

Jos henkilö käyttää alustaa yksittäisen henkilön ahdisteluun, vakavalla vahingolla uhkailuun, ei-toivotulla tavalla seksualisointiin tai muunlaiseen häirintään, loukkaava sisältö voidaan poistaa tai hänelle voidaan antaa pysyvä porttikielto palveluun.

Hätätilanteissa voimme viedä välittömät uhat viranomaisten käsiteltäviksi. Muista, että verkkoahdistelu on monissa paikoissa myös laitonta, ja sillä voi olla vakavia seurauksia verkon ulkopuolella sekä ahdistelijalle että uhrille.

Jos epäilet, että kiusaamisessa tai ahdistelussa on rikottu vahingollisen hyökkäyksen raja, voit ilmoittaa tapauksen Stadia-tiimin arvioitavaksi. Voit myös estää ja mykistää pelaajan tämän pelaajaprofiilista.

Lue lisää estämisestä ja mykistämisestä

Ole kohtelias muille
Suojele ja kunnioita toisten yksityisyyttä

Haluamme, että koet olosi turvalliseksi pelatessasi pelejä Stadialla, joten emme salli henkilökohtaisten tai luottamuksellisten tietojen jakamista ilman suostumusta. Näitä ovat credit-korttien numerot, yksityiset henkilötunnukset, tilien salasanat tai muut tiedot, jotka voivat vaarantaa henkilön yksityisyyden tai turvallisuuden.

Huolehdi lasten turvallisuudesta
Suhtaudumme lasten turvallisuuteen erittäin vakavasti. Älä tee Stadialla mitään lapsia vaarantavaa – alustalla tai sen ulkopuolella. Tämä koskee myös lapsiin kohdistuvaa vainoamista, kuten näitä tapauksia:
 • Lapsen houkutteleminen (esimerkiksi lapsen kanssa ystävystyminen verkossa seksuaalisen suhteen luomiseksi internetissä tai reaalimaailmassa ja/tai seksuaalisten kuvien vaihtaminen lapsen kanssa)
 • Seksillä kiristäminen (esimerkiksi lapsen kiristäminen tai uhkailu lapsen intiimikuvien avulla tai väitteellä niihin pääsystä)
 • Alaikäisen seksualisointi (esimerkiksi kuvat lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, hyväksikäyttöön rohkaisevat tai sitä edistävät kuvat tai lapsen esittäminen tavalla, joka voi johtaa seksuaaliseen hyväksikäyttöön)
 • Alaikäisen seksikauppa (esimerkiksi lapsen mainostaminen tai tavoittelu kaupallista seksuaalista hyväksikäyttöä varten)

Älä luo, lataa tai jakele sisältöä, jossa hyväksikäytetään lapsia. Tämä koskee kaikkea lasten seksuaalista hyväksikäyttöä kuvaavaa materiaalia. Poistamme tällaisen sisällön ja ryhdymme asianmukaisiin toimenpiteisiin. Voimme esimerkiksi estää pääsyn käyttäjätileille sekä ilmoittaa tileistä National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC) ‑järjestölle ja viranomaisille. Muista, että tämä käytäntö koskee kaikkea Stadiassa jakamaasi sisältöä, myös jonkun muun alun perin luomaa.

Jos löydät Stadiasta sisältöä, jonka uskot liittyvän lasten hyväksikäyttöön, ilmoita siitä meille. Jos löydät tällaista sisältöä muualta internetistä, ota suoraan yhteyttä maasi asianmukaisiin viranomaisiin. Jos uskot, että lapsi on joutunut tai vaarassa joutua väärinkäytöksen, hyväksikäytön tai ihmiskaupan uhriksi, ota välittömästi yhteyttä poliisiin.

Muista, että voit aina estää Stadiassa ihmiset, joilta et halua yhteydenottoja.

Huolehdi lasten turvallisuudesta
Valitse Stadia-nimesi huolella ja kanna sitä kunnialla

Tietynlainen kielenkäyttö ei ole sopivaa kaikenikäisille. Älä käytä törkeää, halventavaa tai avoimen seksuaalista kieltä tai merkkejä Stadia-nimessäsi. Jos et sanoisi jotain toiselle käyttäjälle julkisesti, älä lisää sitä nimeesi.

Jaa hyvän maun mukaista ja relevanttia materiaalia, älä roskasisältöä

Tämän pitäisi olla selvää. Älä lähetä ei-toivottuja, rivoja tai härskejä viestejä muille Stadian pelaajille. Älä jaa linkkejä tai sisältöä, jossa on seksuaalista tai pornografista materiaalia.

Älä lähetä Stadiassa muille roskasisältöä, kuten ei-toivottua mainossisältöä tai kaupallista sisältöä, ei-toivottuja viestejä tai massaviestejä.

Älä välitä viruksia, haittaohjelmia tai muuta haitallista tai vahingollista sisältöä. Älä myöskään käytä Stadiaa minkäänlaiseen tietojenkalasteluun.

On kiellettyä lähettää toiselle henkilölle peleihin liittymätöntä sisältöä tai linkkejä, joiden tarkoitus on shokeerata tai herättää inhoa, mukaan lukien väkivaltainen tai raaka sisältö, joka on tarkoitettu ensisijaisesti sensaationhakuiseksi tai tarpeettoman voimakkaaksi. Jos julkaiset tällaista sisältöä uutisessa tai dokumentaarisessa, tieteellisessä tai taiteellisessa kontekstissa, anna yleisölle riittävästi tietoa, jotta julkaisemisen tarkoitus tulee ymmärretyksi. Joissakin tapauksissa sisältö voi olla niin väkivaltaista tai järkyttävää, että se on poistettava käyttöympäristöistämme kontekstista riippumatta. Myös muiden kannustaminen tiettyihin väkivallantekoihin on kielletty.

Noudata lakia

Stadia on maailmanlaajuinen alusta, jolla ei suvaita laitonta toimintaa. Alustaa ei siis saa käyttää vaaralliseen tai laittomaan toimintaan (kuten laittomien huumeiden myyntiin, petoksiin tai ihmiskauppaan) tai sen edistämiseen. Älä osallistu luvattomiin tapahtumiin, kuten yrityksiin päästä toisen pelaajan tilille ilman lupaa. Älä siirrä äläkä myy tilejäsi tai Stadia-nimeäsi äläkä anna kolmansille osapuolille muilla tavoin pääsyä niihin. Älä yritä käyttää äläkä jaa eteenpäin vilpillisiä menetelmiä saada tilauksia, pelejä, lahjakortteja, tilisaldoa, sisältöä tai laitteita.

Älä myy mitään Stadian kautta. Tämä koskee myös sellaisen sisällön jakamista, jossa myydään tai mainostetaan kaupallista sisältöä, tuotteita ja palveluita, esimerkiksi alkoholia, uhkapelejä, lääkeaineita ja tarkastamattomia lisäaineita, tupakkatuotteita, ilotulitteita, aseita tai terveys- tai lääkintälaitteita. Jos saamme valituksen, jonka mukaan lakeja tai määräyksiä rikkovaa sisältöä kohdistetaan Stadian käyttäjiin, voimme poistaa kyseisen sisällön tai tilin tai asettaa niille rajoituksia.

Terroristijärjestöt eivät saa käyttää Stadiaa mihinkään tarkoitukseen. Tämä koskee myös rekrytointia. Myös terrorismiin liittyvä sisältö on kiellettyä. Tällaista sisältöä ovat esimerkiksi terroritekoihin tai väkivaltaan kannustaminen tai terrori-iskujen ylistäminen.

Parhaat pelit pelataan tasavertaisilla säännöillä

Jos pelaajat huijaavat, hyödyntävät haavoittuvuuksia tai yrittävät muulla tavoin peukaloida ohjelmistoa menestyäkseen peleissä, kaikkien pelikokemus menee pilalle. Kukaan ei pidä yksipuolisesta pelaamisesta. Älä siis huijaa hyödyntämällä pelin haavoittuvuuksia tai ohjelmointivirheitä. Huijaamisesta kiinni jääneisiin pelaajiin kohdistuu seuraamuksia, kuten tilapäinen tai pysyvä käyttökielto.

Ole oma itsesi

Toisena henkilönä esiintymiseksi katsotaan huijaaminen, harhaanjohtaminen tai erehdyttäminen, jolla saadaan Stadian muut käyttäjät luulemaan, että olet eri henkilö tai edustat eri organisaatiota, esimerkiksi kopioimalla käyttäjänimiä, avatareja tai profiilin tietoja. Toisena henkilönä tai organisaationa esiintymiseen käytettävät tilit voidaan poistaa toisena henkilönä esiintymisen käytäntömme mukaisesti.

Ole oma itsesi
Kunnioita muiden henkilöiden ja yritysten sisältöä ja oikeuksia

Älä käytä luvatta sisältöä, joka ei ole sinun. Älä käytä Stadiassa sisältöä, joka ei ole sinun. Älä koskaan käytä toisen immateriaaliomaisuutta ilman lupaa.

Emme salli tekijänoikeusrikkomuksia. Emme myöskään hyväksy sisältöä, joka yllyttää tai houkuttelee muita osallistumaan immateriaalioikeuksien rikkomuksiin. Suhtaudumme vakavasti kaikkiin tekijänoikeuksien loukkaamista koskeviin ilmoituksiin. Google voi jäädyttää tai poistaa Stadian käyttöoikeuden, mikäli käyttäjä syyllistyy toistuviin rikkomuksiin. Jos haluat saada lisätietoja tai ilmoittaa väitetystä rikkomuksesta, käy tekijänoikeusmenettelyä käsittelevällä sivullamme.

Useiden tilien käyttäminen trollaukseen, häirintään tai rajoitusten kiertämiseen

Joskus pelaajat haluavat käyttää Stadiaa useilla eri Google-tileillä. Tämä on useimmissa tapauksissa sallittua, mutta on kiellettyä luoda tai käyttää useita Google-tilejä, jos tarkoitus on trollata, kiertää käytäntöjä, estoja tai muita Stadian käyttöä koskevia rajoituksia.

Seuraukset

Seuraukset

Turvallisuutesi on meille erittäin tärkeää. Käytäntöjemme rikkomuksista aiheutuvat seuraukset vaihtelevat. Esimerkkejä:

 • Uuden Stadia-nimen antaminen, jos luomasi Stadia-nimi on sopimaton.
 • Tilapäinen käyttökielto: saatamme antaa sinulle varoituksen, jos rikot käytäntöjämme. Käytäntöjen toistuvista rikkomuksista (myös muilla alustoilla, kuten YouTubessa) voi seurata Stadian sosiaalisten ominaisuuksien (esimerkiksi chat, livestriimaus YouTubessa, Yhdessä pelaaminen ja online-moninpelit) rajoituksia, joiden pituudet vaihtelevat.
 • Pysyvä käyttökielto: Alustan käyttö voidaan jäädyttää, jos syyllistyt huomattaviin tai toistuviin rikkomuksiin taikka yrität kiertää tilapäisiä seuraamuksia käyttämällä useita tilejä.

Emme ryhdy toimiin ilman painavaa syytä. Ymmärrämme, että ihmiset tekevät virheitä ja uskomme, että niistä oppiminen on tilaisuus kehittyä pelaajana ja ihmisenä.

Toivomme, että kokemuksesi Stadiasta ovat aina positiivisia. Kiitos, että osallistut kanssamme tämän yhteisön kehittämiseen ja tukemiseen.